Project Description

Week van Ons Water: Watermarkt “Roosendaal Waterbewust”

” Iedereen is waterbeheerder”

Initiatief: Ad Fens, beheerder stedelijk water gemeente Roosendaal
Locatie: Donkenweg 7 Wouw en Nieuwe Markt Roosendaal
Deelnemers markt: Lodewijk Hoekstra en Mattijs van Dalen van NL Greenlabel, Dimitri Heesbeen, Jeugdbrandweer R’daal, De Wouwse Tuinen, Dorpsraad Wouw, Peter Jansen Hoveniers, Kinderopvang Kober groep, Kellebeek en Scouting Baden Powell.
Doelgroep: Alle burgers van gemeente Roosendaal.
Projectleiding: Petra Wevers
Uitvoering 13 mei 2017

 

Een info-markt om burgers te informeren over de waterproblematiek in stedelijk gebied. Hierdoor zijn diverse betrokkenen voor de watermarkt uitgenodigd om burgers te kunnen informeren met oplossingen om de problemen proactief tegen te gaan.

Kinderen worden uitgedaagd een zomerse regenbui te trotseren, groene voortuintjes te maken, de langste digitale watertekening te kleuren, een Virtual Reality te spelen en samen met de scouting de langste waterbaan te maken.

Daarnaast zijn er hoveniers die samen met Lodewijk Hoekstra tuintips om hun tuin groener en meer waterbergend te kunnen maken.

In de ochtend wordt een Levende Tuin geopend bij Arjan van der Heijden sierbestrating, Donkenweg 7 in Wouw en samen met de Dorpsraad gaat wethouder Saskia Schenk en Lodewijk Hoekstra de eerste regenton aansluiten in de Tienverwij straat. Mogelijk volgen er meer buurtbewoners.

Samen met het Zoomvlietcollege podiumkunsten, verzorgt Prodjex het beeld en geluid.

Minnebach-verhuur verzorgt het podium, pagodetenten en marktkramen.

Lodewijk heeft een mooi videoverslag gemaakt. En hierbij het Facebook bericht van Gemeente Roosendaal en een mooie publicatie in BN/DeStem met live-opname regenbui. week van ons water brabant definitief-4